prostat kanseri nedir - Hasta Sözlük
Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Kansere bağlı ölümlerde ise ikinci sırada yer alır. Prostat, erkeklerde bulunan, yaklaşık olarak bir ceviz büyüklüğünde, mesanenin altında yerleşmiş, üreme faaliyetleri için çeşitli salgılar üreten bir salgı organıdır.
Prostat kanseri, prostat dokusunu oluşturan bazı hücrelerin anormal seyir göstererek tümör yapıları oluşturması sonucu meydana gelir. Kanserler, prostatın sadece bir kısmından gelişebileceği gibi birden çok kısmında da gelişebilir.
Genellikle 65 yaş üstünde görülen bu hastalık erken dönemlerinde hiçbir belirti vermeyebilir. Fakat tedavi edilmezse zamanla büyüyerek idrar kanalına baskı yaratabilir. Böyle hastalarda idrar yapmayla ilgili bazı şikayetler meydana gelir.

Tanı ve tedavide geç kalınmış bazı hastalarda kanserli dokular prostat içinde sınırlı kalmayıp etraf dokulara yayılım gösterebilir.
erkeklerin belli bir yaştan sonra başının belası diyebiliriz :) anasebeplerinden biri ayakta tuvalet ihtiyacını giderme den kaynaklı erkeklerde gözüken prostad tedavisi ile beraber amaliyata kadar giden bir süreçtir çevremde prostad amaliyatı olmuş bazı amcalar mevcut gözlemlediğim kadarıyla ve bildiğime göre amaliyat sonrasında cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık söz konusu olabiliyormuş diye biliyorum